We willen stoppen met Facebook, maar zou dat genoeg zijn?

Al weken lopen mensen in mijn omgeving rond met twijfel. Ga ik stoppen met Facebook of niet? Een enkeling is zelfs al gestopt, nadat hij erop gewezen zijn dat de ‘verklaring’ die ze als een kip zonder kop geplaatst hebben geen enkele zin had. Grappig genoeg lees ik de twijfel op Facebook. Ik zie zelfs vrienden van vrienden die hun naam aanpassen. Alsof Facebook te dom is om dat aan je echte naam te koppelen.

Er valt niet te ontkennen dat Facebook informatie van je opslaat. In dit artikeltje, alweer uit 2013, lees je wat Facebook allemaal van je weet. En dat is best even schrikken. Het is best vreemd dat pas wanneer Facebook communiceert dat ze eventueel Facebook-profielfoto’s voor commerciële doeleinden gaan gebruiken mensen zich zorgen gaan maken. Op Mashable staat omschreven wat Facebook met je profielfoto doet én hoe je dit eenvoudig kunt voorkomen door je instellingen aan te passen. En maak je geen illusies, Facebook was echt niet van plan uitgerekend jouw foto te gaan gebruiken voor een grootscheepse online of offline campagne.

Ondertussen heb je last van kwaaltjes en tik je die in in Google Search. Je bent op zoek naar de bijsluiter van je medicijnen en je komt erachter dat die via je zoekmachine makkelijker online te vinden is. Je bekijkt af en toe een pornofilmpje en je gebruikt Google om te zoeken naar dingen die verder alleen in jouw hoofd afspelen. Je shopt je suf via je zoekmachine en je neemt deel aan een ogenschijnlijk onschuldige quiz.

 

Leave a Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!