Taggen: een Facebook-ergenis

fbmails

Het overkomt mij steeds vaker dat ‘Friends’ op Facebook mij taggen in berichten. Hierachter zit meestal de gedachte dat ik interesse heb in een bepaald bericht, althans: dat denkt de tagger. Zo werd ik een poosje geleden getagged door een singer-songwriter waarmee ik een warme vriendschap heb gesloten op Facebook. Hij had een afbeelding met de datum van zijn optreden geplaatst en daarbij een groot aantal vrienden getagged. Op zich slim, want niemand wil getagged worden met zijn vinger in zijn neus of nu nét die foto dat je stomdronken een Harlem Shake aan het doen was. Dus even kijken doe je sowieso. Natuurlijk stond ik niet op de afbeelding.

Het vervelende vind ik dat ik bij ieder comment op het bericht een mail krijg.

Nadat ik mijn ergernis op Twitter en Facebook had geplaatst, kreeg ik tips (waarvoor bedankt!). Het taggen kan ik voorkomen door mijn instellingen te veranderen zodat men eerst toestemming moet vragen én ik kan mij zelf weer untaggen. Maar had Facebook niet kunnen bedenken dat de mailalerts stoppen wanneer het aantal comments boven de vijf komt en ik niet deelneem aan de discussie?

 

Of mis ik weer een verborgen instelling? Ik trek maar de conclusie dat Facebook het wel beter zal weten dan ik. Anders had ik er wel gewerkt 😉

 

*hetzelfde fenomeen steekt de kop op als ik iemand feliciteer met zijn verjaardag en nog vijftig mensen doen dat. Ik pas wel op wanneer ik ergens op reageer.

Leave a Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!