Project: Joydifashion (ongoing)

“At that age, no one was asking me to redesign the transit system but somebody asked me to do a record cover. So I did a record cover the way I wanted — not just the way I wanted a record cover to be, but the way I wanted everything to be"

Peter Saville ontworp in 1979 de hoes voor het album Unknown Pleasures voor de band Joy Division. De radiogolven zijn sindsdien populair en komen terug in allerlei verschijningsvormen. Van mok tot tas, van shirt tot schoen. Overal ter wereld waar ik het design - of een variant erop - tegenkom, vraag ik de eigenaar van het object voor mij te poseren. Soms voor mijn smartphone en soms voor mijn camera. De foto's zijn gemaakt in onder andere Nederland, Nicaragua, Zweden, België en Spanje. Inmiddels bevat de serie meer dan 100 foto's.

 

Stéphan Lam