Artikelen over
Employee Advocacy

Op deze pagina vind je een aantal interessante artikelen over Employee Advocacy, of gerelateerde zaken als thought leadership en personal branding.

Heb je interesse om te starten met Employee Advocacy? Ik help je daarbij.

Ook in B2B draait social om mensen: wat kun je verbeteren? [onderzoek]

January 3, 2021

Marketing- en communicatieafdelingen zetten hun socials veelvuldig in. Toch laten vooral B2B-organisaties potentie liggen, en dan met name op het ‘social’ gedeelte van ‘social media’. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat een bredere inzet van social media, bijvoorbeeld in een employee advocacy-traject, impact heeft op de relatie met klanten, en ook de betrokkenheid van medewerkers vergroot. Hoe kan een meer mensgerichte aanpak bijdragen aan marketing, sales, recruitment en digitale transformatie?

Dankzij online ambassadeurs meer omzet bij Centraal Beheer

June 4, 2020

Bij Centraal Beheer is veel aandacht voor employee advocacy en social selling. Hoe zorgen zij succesvol voor online ambassadeurs? Ik interviewde Jorrit Drieënhuizen hierover en schreef er een artikel over.

8 Employee Advocacy statistieken voor marketing in een infographic.

May 5, 2019

Een infographic met 8 statistieken die gelden voor marketing.

13 manieren om je medewerkers content te laten delen

January 23, 2019

Hoe krijg je medewerkers aan de slag met het maken en delen van content? Forbes heeft dertien tips op een rijtje gezet.

Zorgelijke aanpak ’employee advocacy’ bij Amazon

August 29, 2018

Soms lijkt het wel of al het goeds dat online bestaat op een verkeerde manier wordt toegepast. Zo betaalt Amazon medewerkers om positieve berichten over het bedrijf te delen via social media, vaak als antwoord op negatieve berichten van anderen. Employee Advocacy done wrong.

Waarom jij jouw bedrijf geen “Employee Advocacy” sprookje is!

August 2, 2018

Onder de kop “Communicatie, innovatie en… frustratie”, maakt een Belgische professional zich een beetje kwaad over waarom er geen ambassadeurs opstaan in een organisatie. Wat moet er gebeuren op het gebied van content, mensen en systemen? Ik kan de toon wel een keer waarderen!

Employee advocacy: checklist voor de juiste tool

March 23, 2018

Artikel van Annet van Hunen (Isobar) over het gebruik van tools voor Employee Advocacy. Waar moet je op letten? Een checklist.

Leerpunten van een Employee Advocacy pilot

January 21, 2018

Jon Black Andersen, Head of Corporate Branding van Thomas Tom Thomas deelt zijn learnings van een Employee Advocacy programma van een half jaar.

Vloggende medewerkers, enkele voorbeelden

January 21, 2018

Een paar voorbeelden van vloggende medewerkers, zoals bij VUmc en Ministerie Veiligheid en Justitie.

Zo omzeil je de nieuwe Facebooktijdlijn

January 21, 2018

Om op de tijdlijn van je klanten te komen moet je adverteren. Er is ook een weg via de medewerker.

Waarom bedrijven te kort komen met employee advocacy

January 21, 2018

Als het aan de medewerkers ligt, dan gaan ze graag aan de slag met employee advocacy. 21,6% van de werknemers weet echter niet dat het bedrijf wil dat ze content delen. Een onderzoek uit 2016 van Sprout Social.

5 social media tools om content te delen met teams

September 6, 2017

Social Media Examiner heeft een aantal tools op een rijtje gezet waarmee je content kunt delen met je team. Alle tools zijn betaald. Er zitten internationale tools bij die je wellicht nog niet kent.

LinkedIn deelt rapport over het effect van delen van content door medewerkers

August 29, 2017

Slideshare schijnt ‘shares’ op te leveren en het delen van video ‘engagement’. En nog meer uitkomsten. Uiteraard wil LinkedIn haar product Elevate verkopen, dus komen deze getallen haar goed uit.

The important link between HR management and Customer Experience

August 21, 2017

Mensen (medewerkers) maken het verschil als het gaat om klanttevredenheid. Van Belleghem geeft ls voorbeeld de enthousiaste medewerkers bij KLM die zijn vlucht prettig maken. HR is daarom zeer belangrijk in een organisatie. Mijn toevoeging: employee advocacy is dan natuurlijk ook belangrijk!

7 employee advocacy vragen beantwoord

August 3, 2017

Hoe hou ik een employee advocacy programma in stand? Kan een dergelijk programma ook slecht zijn voor de reputatie van mijn organisatie? En nog 5 vijf andere vragen beantwoord over employee advocacy.

Mooie klaagzang over hoe employee advocacy niet moet

August 1, 2017

Met alle collega’s hetzelfde delen? Geen goed idee. Een prachtige klaagzang van iemand die het zat is om voorgeprepareerde content te ontvangen. “I’ve had enough, stop with all the corporate re-sharing. I’m tired…”

De overlap van interne en externe marketing

August 1, 2017

Artikel van Adobe over employee advocacy, waarin benadrukt wordt hoe belangrijk cultuur is voor het vertrouwen in een bedrijf. Marketeers worden ‘connected marketers’.

5 employee advocacy mythes ontkracht

July 16, 2017

‘Het is niets voor mijn organisatie’ en nog vier mythes over employee advocacy ontkracht.

De toekomst van Thought Leadership is ‘Empathetic Leadership’

July 16, 2017

Thought Leadership maakt impact, concludeert Edelman in haar onderzoek. Een belangrijk onderdeel is empatisch vermogen, want uiteindelijk alles draait om relaties. Zo stelt Edelman: “In business, relationships rule. The future of thought leadership, therefore, will be far more emotional and empathetic. “

Employee Advocacy en Social Selling; wat is authentiek?

July 10, 2017

Naar aanleiding van de kritische blogpost van Marco Derksen (“KPN heeft digitale transformatie niet begrepen”), reageert Frank Meeuwsen (Community Architect) via een blogpost. Hij stelt vraagtekens bij de stelling dat geregisseerde content delen in een organisatie niet authentiek zou zijn.

KPN heeft digitale transformatie niet begrepen

July 10, 2017

Marco Derksen ziet dat medewerkers bij KPN massaal dezelfde berichten delen. Hij noemt het digitaal rondpompen van content een van de grootste zonden van digitale marketing.

Employee First Advocacy

June 15, 2017

Employee advocacy laat zich over het algemeen het best beschrijven als Employee “Brand” Advocacy. Nee, zegt deze auteur, het is beter om voor Employee “First” Advocacy te gaan. Het verschil zit hem in ambassadors versus advocates. De eerste promoot je merk, de tweede ‘endorsed’ het merk vrijwillig. Dit artikel vertoont gelijkenissen met mijn artikel ’Influencers zijn dichter bij dan je denkt’, ik kan het er dus alleen maar mee eens zijn!

Stop met ’employee advocacy’

June 15, 2017

Een betoog van iemand die het zat is om duizend keer dezelfde tweet langs te zien komen op social media. Hoe dat komt? Employee advocacy. Mensen binnen een bedrijf drukken allemaal op hetzelfde knopje en papegaaien de marketingboodschappen na. Ik snap de irritatie en schreef al eerder op marketingfacts over de employee advocacy-val.

De Personal Brand mythe

June 15, 2017

Zijn mensen merken?

Employer branding en hiring

June 15, 2017

Sommige bedrijven doen het goed met hun employer branding, maar zodra er een vacature ingevuld moet worden, blijkt dit proces niet te kloppen met hoe het bedrijf van buiten oogt. Hoe een mooie glimmende appel rot kan zijn van binnen.

Zo word je ‘thought leader’, zonder iets te schrijven

June 15, 2017

Als je erkend wil worden op een bepaald onderwerp, dan hoef je er niet (veel) over te schrijven. Door veelvuldig te cureren en kanalen als LinkedIn ten volle te benutten kom je al een heel eind. Goede tips om van start te gaan van Jane Fleming (LinkedIn)

Hoe optimaliseer je de impact van employee advocacy?

June 15, 2017

Bedrijven lijken vaak te denken dat als ze de medewerkers maar zo ver krijgen om te delen op social media, het dan goed genoeg is. Er is echter een wereld te winnen is als de impact van een employee advocacy wordt meegenomen in de plannen. Maar hoe optimaliseer je de impact van een employee advocacy programma voor het bedrijf en de medewerker?

Digitale transformatie: power to the people

June 15, 2017

Niet alleen bij bots, ook in organisaties blijven mensen belangrijk. Theo Reichgelt van Isobar geeft aan dat naast nieuwe processen en technologieën ook gekeken moet worden naar de veranderende rol van de mens in de organisatie.

Personal branding als redder voor corporate marketing

June 15, 2017

De auteur Mark W. Schaefer ziet grote potentie in medewerkers die op een bepaald thema erkend worden. Zij verkrijgen invloed en hebben een natuurlijke connectie met anderen uit het veld. Helemaal in mijn straatje, ik schreef er eerder over op Marketingfacts: “Influencers zijn dichterbij dan je denkt”.

“Quit social media. Your career may depend on it. “

June 15, 2017
“If you’re serious about making an impact in the world, power down your smartphone, close your browser tabs, roll up your sleeves and get to work. ”
Terwijl ik (en anderen) roepen dat het goed is om social media zakelijk in te zetten, hoor je soms ook een tegengeluid. Ik ben het er niet mee eens, maar ik vind het wel leuk om andermans mening te horen.

Thought leadership werkt

June 15, 2017

Volgens onderzoek van LinkedIn en Edelman, blijkt Thought leadership content impact te maken op sales. De kwaliteit moet echter wel hoog blijven.

Heb je interesse om te starten met Employee Advocacy? Ik help je daarbij. 

Meer lezen over Employee Advocacy?

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. De onderwerpen: digital, social media. contentmarketing, technologie, innovatie en muziek. Ik verstuur #voorjougelezen wekelijks.

 

Meer lezen over Employee Advocacy?

Als 'professional reader of the internet' lees ik veel artikelen. Sterker nog, ik heb ze #voorjougelezen, zodat jij niet meer op zoek hoeft te gaan voor het neusje van de zalm. Ik deel alleen zaken die ik écht gelezen heb en écht de moeite waard vind om te delen. De onderwerpen: digital, social media. contentmarketing, technologie, innovatie en muziek. Ik verstuur #voorjougelezen wekelijks. 
Stéphan Lam